Hva du trenger å vite før du starter opp din egen fotografiforretning

Hva du trenger å vite før du starter opp din egen fotografiforretning

Hvis drømmen er å starte sin egen fotografiforretning, så er det ikke bare å bestemme seg for det og håpe at ting løser seg av seg selv. Det kreves pågangsmot og vilje for å nå den store drømmen.

Kurs, mentor og erfaring

Lær mer om faget fotografi, gjerne i et kurs. Men før du investerer både tid og penger, finn ut om det aktuelle kurset passer deg, og din fotografistil. Det er lurt å undersøke om kurset undervises av fotografer med lange karrierer, og som dermed vet hva de snakker om, og hvilke erfaringer tidligere studenter har hatt. Dette kan være matnyttig informasjon å ta med i betraktning slik så du velger rett kurs.

starter fotografiforretning

Etter kurset er vel gjennomført, og du nå besitter ny kunnskap så bør du anskaffe deg en mentor. Mentoren bør være en person du vet har hatt en karriere innen yrket, og som du kjenner og beundrer arbeidet til. Den du velger som mentor bør kunne sette av minst én time i måneden til å bistå deg meg tips, diskutere arbeidet ditt, og lære deg nye elementer.

Ta vare på lidenskapen for faget

For å lykkes vil det til mange timer hardt arbeid. Desto mer tid du bruker på å bli skikkelig god i håndverket ditt, desto større mulighet har du for å bli en mester i faget. For husk; fotografi er ikke en jobb, det er en lidenskap. Det er viktig at du tar vare på denne lidenskapen, og setter deg inn i nye konkrete elementer, ny teori, snakker med kollegaer og så videre slik så du hele tiden utvikler deg som fotograf. Ikke la lidenskapen for fotografi bli borte om du skulle få avslag.

starter fotografiforretning

Drømmer koster penger

Skal du nå den store fotografidrømmen, må du huske på at det kreves egenkapital for å komme i gang. Det er derfor lurt å ha en heltidsstilling eller deltidsstilling ved siden av drømmen, for å opparbeide seg den egenkapitalen som er nødvendig. Glem heller aldri at det ikke finnes suksess over natta. Det kreves blod, svette og tårer for å nå store mål, og oppfylle drømmer. Når du da slår igjennom vil det føles fantastisk, men husk at du signerer aldri noe du ikke forstår. Er kontakten vrien å fatte, finn noen som kan tolke den, slik så du vet hva du signerer på.