Hvordan bli en frilansfotograf

Hvordan bli en frilansfotograf

En drømmejobb for en som er glad i fotografyrket er å være frilansfotograf. Det er ikke alle som kan starte med eget fotostudio når de er nyutdannede fotografer. Derfor er en god måte å markedsføre seg selv på å starte som frilansfotograf. For å få til det må man være lidenskapelig opptatt av å ta gode bilder, man må ha masse tålmodighet for det vil ta tid og lykkes, og man må bruke det kontaktnettet man har for alt det er verdt.

Hvordan bli en frilansfotograf

Drømmen å jobbe som frilans

Det er for mange den ultimate drømmen å være sin egen sjef. Man styrer dagen selv og jobber når man vil og hvor man vil. Slik blir drømmen å jobbe frilans ganske fristende for mange. Da vil man ikke ha noen som ser over skulderen din på om du gjør jobben som du er satt til å gjøre, og det er for mange en befriende tanke. Imidlertid må man huske at skal man jobbe frilans, uansett yrke, må man være strukturert og selvstendig, og jobben må gjøres til avtalt dato, for tidsfrister innen det å jobbe frilans er hellig. Ser du derfor at du ikke rekker en tidsfrist, ta kontakt med oppdragsgiver i god tid og forklar situasjonen.

Noen nøkkelfaktorer for å bli en frilansfotograf

Hvordan bli en frilansfotografÅ være frilansfotograf kan være et ganske tøft liv. Du vil jobbe lange dager for lite penger. I tillegg vil du være helt alene uten å ha noen kollegaer å snakke med, eller spise lunsj med. Og når man jobber frilans har man ingen stabil lønnslipp som kommer hver måned. For at du derfor skal lykkes som frilansfotograf må man følge noen helt konkrete regler.

For det første må du lage deg ei nettside der du også inkluderer en blogg som du oppdaterer hver eneste dag. Denne nettsiden vil bli din nærmeste fortrolige, og den vil bli din markedsføringsplass. Hit vil potensielle arbeidsgivere komme for å se hva slags arbeid du har gjort, og på de måter danne seg et inntrykk om du er en aktuell frilansfotograf for dem. Sørg derfor for at nettsiden er lett å navigere seg i. Penger og tid investert i denne nettsiden vil veksles inn i oppdrag, om nettsiden er god. Husk at du inkluderer en blogg som oppdateres daglig, og det med et bilde.

En annen viktig nøkkelfaktor er at du utfører de jobbene du er redd for å ta. Dette er nemlig de viktigste jobbene for deg å gjøre, og om du blir bedt om å gjøre dem igjen, så vil det ikke være like skummelt. En tredje nøkkelfaktor er at du besvarer e-poster og telefonoppringninger så fort som mulig. Hvis potensielle arbeidsgivere ikke får tak i deg, vil de stryke deg av listen og forsøke å få tak i noen andre. Husk at hvis de har tatt seg bryet med å kontakte nettopp deg, så må de ha kjennskap til arbeidet ditt, likt hva de så, og ønsker å ansette deg for et oppdrag.

For det fjerde; hvis du skal bli en suksessfull frilansfotograf så bør du være villig til å lære mer. Sett deg inn i nye programvarer som kan gjøre jobben lettere og mer interessant, for eksempel. En femte nøkkelfaktor er at du ikke må love for mye. Hvis du setter en tidsfrist som er umulig å nå, da setter du seg selv i en vanskelig situasjon.

Vær dedikert

For å lykkes som frilansfotograf må man være dedikert, både til faget og til yrket. Det vil sannsynligvis være frustrasjon, mye hardt arbeid, og dårlig økonomi i starten. Men når man først kommer skikkelig i gang, og får noen jobber bak seg slik så man har et navn, da vil man føle at alt strevet er verdt det, og man kan leve ut drømmen som frilansfotograf.